عمری که به سرعت نور بی بازگشت در طول بیست و چهار ساعت میگذرد را تنها با مدیریت زمان و مهارت برنامه ریزی می توان مدیریت کرد. آیا تا به حال جلوی آینه به این فکر کرده اید که من کجای زندگی حضور دارم و در چه مرحله ای از زندگی هستم؟ بسیاری هنوز در مراحل خوردن و خوابیدن بدون نتیجه، ثانیه های زندگی را تلف کرده و بسیاری با برنامه و اولویت بندی در زندگی شخصی، اجتماعی و کار از تمامی لحظات خود استفاده ای دقیق و به جا می کنند تا آینده ی روشن برای خود و آیندگان نمایان کنند. ما در این مقاله به آموزش مهارت برنامه ریزی و مهارت برنامه ریزی در زندگی پرداختیم لطفا تا آخر مقاله همراه وان ریمایند باشید.
تعریف مهارت برنامه ریزی
زندگی در کنار پیشرفت، نیازمند مهارت برنامه ریزی برای نتیجه ای بهتر از آنچه بوده ایم می باشد. خواهان موفقیت بودن نیازمند تلاش بی وقفه و گام های استوار است. اما تنها در شرایط دارا بودن مهارت برنامه ریزی می توان به هدف نزدیک شد. چه بسیارند افرادی که برنامه ریزی می کنند لاکن با گذشت چند روز آن را متوقف و حس ناامیدی را در خود می پرورانند.
آیا تا بحال از آنها پرسیده اید علت چیست؟ چرا موفقیتی که برنامه ای برایش چیده بودند را متوقف کردند؟ قطعا جواب آنها سبقت برنامه بر سرعت تلاش هایشان بوده زیرا در برنامه ریزی مهارتی به خرج نداده اند و تلاشی نه برای نوشتن برنامه ای درست و نه برای عملی کردن آن نداشته اند. اما راه حل چیست؟ از کجا اطمینان حاصل فرماییم که برنامه ما کاملا صحیح می باشد و نتیجه مطلوبی از آن می گیریم؟ با ما همراه باشید تا در ادامه مهارت برنامه ریزی نکات و ضرورت هایی را بیان کنیم.
آموزش مهارت برنامه ریزی
آنچه ما برای آموزش مهارت برنامه ریزی نیاز داریم تنها یک برگه سفید و یک مداد سیاه در دست است. از آنجایی که به این مقاله سرزده اید و در حال مطالعه هستید نشان دهنده آن است که به دنبال موفقیت هایی فراوان می باشید.
اما چه چیزی را باید درون برگه سفید یادداشت کرد؟
- فعالیت هایی که تا به امروز در طول شبانه روز انجام داده ایم و نتیجه و کیفیت آنها.
- فعالیت های نقطه شروع شما یعنی آنچه امروز انجام می دهید.
- نقاط قوت و ضعف خود.
- بررسی عادت های روزانه که چه تاثیری روی برنامه دارند.
- موفقیت تنها هدفمان باشد.
- مشورت بگیرید از آنان که موفق شدند.
مهارت مدیریت برنامه ریزی
بررسی فعالیت های ۲۴ ساعت گذشته
اگر به دنبال زمانبندی دقیق هستید اولین گام، بررسی فعالیت های یک روز قبل یا یک سال قبل که انجام داده اید می باشد. سال گذشته روز خود را چگونه سپری می کردید؟ چند ساعت در روز را مطالعه می کردید؟ میزان استراحت شما چقدر بود؟ درصد تمرکز شما روی کارتان چقدر بود؟ چه برداشت هایی از ثانیه های عمر خود در سال گذشته داشته اید؟ از عمری که صرف کردید بهترین استفاده را داشته اید؟ اگر ذهنیت فعلی و نتیجه الان شما برای سال گذشته بود از چه کار هایی پرهیز می کردید؟ بیشترین زمان اختصاصی تان را صرف انجام چه کاری می کردید؟ آیا واقعا از میزان موفقیت خود در سال گذشته رضایت کامل دارید؟ با پاسخ به این سوالات ۸ درصد از مهارت مدیریت برنامه ریزی را پیموده اید.
بررسی فعالیت های نقطه شروع، آنچه امروز انجام می دهید
لازم به ذکر است که اکثر شما زمان خود را بیهوده صرف “آنچه نباید” می کنید. قطعا باید امروز خود را کنترل کنید تا بتوانید تسلطی بر آینده داشته باشید. پس زمانی که امروز در اختیار دارید یا همان نقطه مکان شروع شما نشان دهنده میزان موفقیت تان خواهد بود.
اما معیار تسلط بر امروز چیست؟ ما مثالی را برایتان از آنچه باید هایی که باید انجام داد و نباید هایی که باید از آنها دوری کرد را بیان می کنیم. از کار های حاشیه ای که انجام میدادید دوری کنید، با زمان دوست شوید، ساعت های خواب و خوراک تان را کنترل کنید، زمانی را برای مطالعه در روز تعیین کنید، ایمیل و پیام های اجتماعی را به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم کنید، آنچه ضرورت دارد را در زمان مشخص بررسی کنید، اگر هدفمند باشید تمرکزتان به صورت پیش فرض رویه آنچه باید زوم می کند. پس فردی ایده آل برای زندگی خود باشید تا آینده ای درخشان را بپیمایید.
نقاط قوت و ضعف خود را بشناسیم.
من کیستم؟ چه چیز هایی روی من تاثیر گذار است؟ همه ما دارای نقاط قوت و ضعف می باشیم اما تعداد زیادی از ما کنترلی کامل از خودمان داریم. شاید بپرسید چگونه ؟ ما میگوییم کار ساده ایست تنها به خودتان و توانایی هایتان اعتماد کنید. نقاط قوت خود را بیابید و روی آنها متمرکز شوید و نقاط قوت های جدیدی در خودتان کشف کنید. با این کار ضعف هایی که دارید کمتر و کمتر خواهند شد تا نهایتا یک روز نیست و نابود می شوند. به یاد داشته باشیم که ضعف را تنها خودمان بدون دلیل منطقی در سلول هایمان می پرورانیم پس قدرت ریشه کنی آن نیز در دستان خودمان می باشد. مهارت برنامه ریزی تنها برای یک کار نیست. یک زندگی را با تمام نکات و کار ها در بر می گیرد.
بررسی عادت های روزانه و تاثیرات آن روی برنامه
تا همین الان ۳ مورد از آموزش های برنامه ریزی را بیان کرده ایم یعنی نیمی از راهی که هنگام شروع برایمان غیر ممکن بود را طی کرده ایم. در اینجا به بررسی عادت های روزانه و تاثیرات آن ها می پردازیم. یکی از عادت های روزانه بزرگنمایی کردن استرس و اضطراب می باشد که ما در طول روز بیشترین وقت خود را صرف محاسبه ی آن می کنیم. بدون اینکه روی آن غلبه کنیم. ما باید توانایی یادگیری خود را بالا ببریم کارهایی که برای یک هفته در برنامه خود نوشتیم را بروز رسانی کنیم تاثیرات آنها را مشاهده کنیم که اگر جایی کم گذاشته بودیم بتوان آن را جبران کرد پس بررسی عادت های روزانه و تاثیرات آن روی مهارت های برنامه ریزی بسیار اثر گذار خواهند بود.
موفقیت تنها هدف ما باشد
مشکلات در زندگی مانند صخره ها هستند که در طول مسیر خود را نمایان کرده و ما را سوپرایز می کنند. اینکه مشکلات قابل پیش بینی هستند تا حدودی درست است یعنی شاید بدون توجه به ۴ مورد قبل ما فقط خواهان موفقیت باشیم که در چنین شرایطی پایه و اساس را نادیده گرفته و بدون شک آخر این راه به سویه بی راهه خواهد بود. اما اگر ما قواعدی درست را بکار بگیریم امکان مشکل بسیار کم و غیر قابل پیش بینی می شود. اینگونه راحت تر میتوان از کنار صخره ها گذشت بدون اینکه آسیبی به برنامه و موفقیت وارد شود. بنابراین ما میگوییم موفقیت تنها هدف ما باشد و در راه این هدف تمام اصول را رعایت کنیم و مانع های پیش روی خود را با موفقیت نیست و نابود کنیم.
پیشنهاد می کنیم مقاله برنامه ریزی روزانه را مطالعه کنید.
مشورت گرفتن از افراد موفق
آخرین نکته ای که در این راه بسیار کارآمد بوده مشورت گرفتن از افراد با تجربه و موفق است. افراد زیادی از نقطه های کوچک شروع کرده اند و حالا همگی شاهد موفقیت های فراوان آنها هستیم. شاید با خود بگوید آنها شانس آورده اند و هرگز دچار اشتباه نشده اند. که ما می گوییم: این یک اصطلاح کاملا اشتباه می باشد و شاید همه حداقل چند بار در زندگی و کارشان شکست خورده اند. ولی دست بر نداشته اند. چقدر بهتر می شد که در مهارت های برنامه ریزی از آنها کمک بخواهید مسیر هایی که طی کرده اند را بپرسید. جاهایی که دچار اشتباه شده اند را جویا شوید و از درس آنها عبرت بگیرید. پس باید مشورت گرفت. تا از آنچه باعث تأخیر آنها در موفقیتشان شد بتوان گذشت تا همان مسیر ها را طی نکرد و همانند آنها و بیشتر از آنها موفق بود.
مهارت برنامه ریزی درسی
یکی از راه های موفقیت در تحصیل، مهارت برنامه ریزی درسی می باشد. با توجه به آنچه تا به حال به آن اشاره کرده ایم می توانید خودتان همین حالا یک برنامه ریزی درسی با کیفیت داشته باشید. شاید تعدادی از شما برای اطمینان کامل از آنچه ذهنتان دریافت کرده بخواهید بپرسید، در هنگام برنامه ریزی نیازمند چه چیزی هستید!
آنچه در مهارت برنامه ریزی درسی لازم دارید؟ مدت زمان خود را بنویسید. سپس لیستی تهیه کنید از آنچه نیاز به مطالعه دارند. در مرحله بعد نکاتی را که برای هر درس یا امتحان لازم است انجام دهید. به یاد داشته باشید در هنگام مطالعه درس بعضی نکات را حتما باید مرور کرد پس زمانی اختصاصی برای آن در نظر بگیرید. و بعد از آن برنامه خود را اولویت بندی کنید. زمان هایی که فعالیت غیر درسی دارید را مشخص کنید و این بار اوقات فراغت خود را با دوستانتان در نظر بگیرید. و در آخر برنامه را دوباره بررسی کنید. در هنگام انجام برنامه از وقت های خالی بهترین بهره را ببرید موفقیت از آن شماست پس برایش بهترین تلاش ها را داشته باشید.
مهارت برنامه ریزی در زندگی
زندگی روند کاملا عادی خود را دارد. اما پیشرفت این روند تا حدودی دست خودمان می باشد. برنامه ریزی در زندگی از ضرورت بالایی برخوردار می باشد. چون اگر برنامه ای درست برای زندگی نداشته باشیم هیچوقت موفقیتی کسب نخواهیم کرد. همه ی ما در زندگی خواهان خواسته هایی هستیم گاهی خواسته های منطقی و گاهی خواسته های پراکنده و غیر ممکن.
پیشنهاد می کنیم مقاله برنامه ریزی چیست را مطالعه کنید.
برنامه ریزی مانند پل بلنده بالای دریا است. که میتوان از این پل عبور کرد هرچند که دریایی طوفانی باشد. وقتی جلوی پل ایستاده ای و مسیرت طی کردن این پل و مقصدت انتهای پل می باشد. با حرکت کردن به سمت مقصد، مسیر کم کم روشن می شود و هدف ما کم کم مشخص تر می شود و رنگ و رویی به خود میگیرد. ما در این مسیر قدرت خواستن بسیاری از توانایی هایمان را به دست می آوریم. جهت زندگی و تعیین کلی هدف تمرکز ما را در طول مسیر بیشتر می کند.
بخصوص امروزه با مهارت برنامه ریزی در زندگی فرصت برای یاس و شکایت، نا امید شدن و جا زدن نخواهیم داشت. برنامه ریزی بدون شک راهی برای رشد و توسعه زندگی ما می باشد.
نکاتی در مورد مهارت برنامه ریزی
- برنامه ریزی باید همانند صدای رود آرام باشد و ما را در ادامه دادن مسیر مشتاق سازد.
- یکی از ویژگی های برنامه ریزی باور پذیر بودنش می باشد.
- آخرین اشاره در مهارت برنامه ریزی در زندگی قابل دسترس بودن آن می باشد.
- پیدا کردن محلی ارام تا بتوانیم آینده ی خود را رویا پردازی کنیم.
- از یک ابزار مدیریتی مانند کاغذ استفاده کنیم تا حواسمان پرت نشود.
- هدفمان را با توجه به ارزش هایمان انتخاب کنیم.
نتیجه ی کلی
زندگی در جهان دارای تنوع و تغییر، نیازمند مهارت برنامه ریزی برای نتیجه ای بیشتر از دیروز می باشد. زندگی همیشه با برنامه ریزی دقیق و هدفمند روبه رو است. شاید در اوایل برنامه ریزی رعایت کامل آن کمی سخت باشد اما با گذشت زمان و تکرار چندین باره برنامه مهارت برنامه ریزی دقیقی را کنترل خواهیم کرد. چند نمونه از برنامه ریزی ها که با آموزش مهارت برنامه ریزی بدست می آید تا به موفقیت های فراوان دست یابیم شامل مهارت برنامه ریزی در زندگی، کار، درس و زمان بندی مناسب می باشد که رعایت آنها زندگیمان را به کل دچار تغییر و تحولات خواهند کرد و شب تاریک را پایان میدهند طلوع موفقیت را از آن ما می سازند.
برای اجرای یک برنامه ریزی دقیق پیشنهاد می کنیم نرم افزار برنامه ریزی وان ریمایند را دانلود کنید.
سلام
ببخشید می تونید یک کتاب مهارت برنامه ریزی معرفی کنید که بتونیم ازش استفاده کنیم؟
می تونید در گوگل سرچ کنید و کتاب مورد نظر خودتون رو پیدا و تهیه ش کنید.