تفاوت نرم افزار های تحت وب و تحت شبکه

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
تفاوت نرم افزار های تحت وب و تحت شبکه

نرم‌افزارهای تحت وب نوع خاصی از نرم‌افزارهای «کلاینت و سرور» هستند که روش طراحی و توسعه آنها نسبت به نرم افزار تحت ویندوز مدرن و قویتر است، نرم‌افزار تحت ویندوز روی کامپیوتر کاربر نصب می‌شود، درحالی که نرم‌‌افزار تحت وب روی سرور قرار گرفته و کاربران با استفاده از مرورگرهای مختلف مانند (گوگل کروم، فایرفاکس و…) به آن دسترسی پیدا می‌کنند. در این مقاله تفاوت نرم افزار تحت وب و تحت شبکه را به طور کامل شرح خواهیم داد.

نرم افزار تحت وب چیست؟

نرم افزارهایی که در فضای اینترنت جهانی اجرا می شوند. عبارت لاتین آن web based است در این نوع تکنولوژی نرم افزار ها در مرورگر مانند سایر وب سایت ها قابل استفاده هستند و دیتابیس های مختلفی را ساپورت میکند. به طور مثال وب سایت هایی که خدمات حسابداری آنلاین را با پرداخت هزینه ماهانه در اختیار کاربران قرار می دهند.

نرم افزار تحت شبکه (شبکه محلی) چیست؟

شامل نرم افزارهای ویندوزی است که در قالب شبکه محلی (LAN) اجرا می شوند. دیتابیس روی یک سیستم اصلی (ویندوز سرور) نصب می شود و سایر کامپیوتر ها در شبکه داخلی مانند یک اداره و سازمان از آن بهره می بردند یعنی به طور مستقل هر کامپیوتر نرم افزار خود را دارد اما دیتابیس بین همه کامپیوترها مشترک است؛ به طور مثال نرم افزار مدیریت پروژه وان ریمایند.

مزایا و معایب نرم افزار تحت شبکه

  • محرمانگی اطلاعات: اگر به نرم افزار های عمومی تحت وب اعتماد ندارید که اطلاعات شما را در اختیار رقبا قرار ندهند و اگر امنیت دیتا برای شما بسیار مهم است و نمی خواهید دیتای شما در سطح اینترنت باشد نسخه تحت شبکه گزینه بسیار بهتری است زیرا نرم افزار در شبکه محلی اجرا می گردد و اطلاعات شما بیرون از شبکه در دسترس نخواهند بود.
  • اجرای سریع نرم افزار: سرعت عمل برنامه های تحت شبکه از مزایای آنها محسوب می شود. چراکه پردازش تنها در سیستم کاربر صورت می گیرد و نیاز نیست که تبادل اطلاعات و داده با سرور صورت گیرد.
  • انتقال و اشتراک گذاری فایل ها: اگر نیاز به نرم افزاری دارید که همراه با ثبت اطلاعات متنی فایل و اسناد را هم ذخیره کنید نسخه تحت شبکه نرم افزار این کار را بسیار سریعتر انجام می دهد همچنین دسترسی به فایل و مدارک به اشتراک گذاشته شده بسیار سریعتر و با امنیت بیشتری انجام می شود.
  • دسترسی به رجیستری ویندوز: نرم افزار های تحت شبکه امکان دسترسی به رجیستری ویندوز برای ذخیره دیتای کاربر را دارند که باعث می شود بدون درگیر کردن سرور ، نرم افزار با سرعت بیشتری اجرا شوند، درحالیکه برنامه های تحت وب این اعتبار را ندارند.
  • پردازش اطلاعات: اگر نرم افزار به پردازش زیادی نیازمند است و منابع سیستم را درگیر میکند لازم است از نسخه تحت شبکه استفاده شود.
  • در نسخه تحت شبکه لازم است نرم افزار برای کاربرانی که با آن کار می کنند روی سیستم ها آنها نصب شود. شاید این یکی از معایب نرم افزار باشد اما نصب نبودن نرم افزار امکان دسترسی به سرور و دیتا توسط کاربران وجود ندارد کما اینکه نصب شدن نرم افزار روی سیستم کاربر نیاز به دریافت کد فعالسازی دارد ما به این قابلیت دسترسی چند مرحله ای می گوییم.
  • اجرا شدن نرم افزار نیاز به ایجاد یک بستر شبکه دارد. در حال حاظر بیشتر شرکت ها وسازمان ها دارای بستر شبکه محلی می باشند.
  • یکی از معایب نسخه تحت شبکه این است که امکان دسترسی به اطلاعات و دیتای ثبت شده در خارج از شبکه داخلی وجود ندارد و برای کار با نرم افزار لازم است کاربر در شرکت و یا محل کار باشد اما با استفاده از آی پی استاتیک این مشکل به آسانی قابل حل است.

مزایا و معایب نرم افزار تحت وب

  • یکی از دلایل محبوبیت برنامه های تحت وب، سادگی و قابل دسترس بودن در طول شبانه روز است. برای استفاده از برنامه های وب کافی است کاربر با استفاده از یک مرورگر با اینترنت وصل شود و از برنامه مورد نظر استفاده کند.
  • کنترل نسخه برنامه تمام افراد از آخرین نسخه موجود روی سرور استفاده می کنند و نگرانی در مورد اینکه هر کدام از آخرین نسخه استفاده می کنند یا نه وجود ندارد.
  • مستقل از پلت فرم هستند. اهمیتی ندارد که کاربر از چه نوع کامپیوتری استفاده می کند.
  • در نرم افزارهای تحت وب به علت ماهیت شبکه‌ای و چند کاربر بودن آن، سرعت پردازش و پاسخگویی به کاربر بسیار کند‌تر از نرم افزارهای تحت ویندوز است. حتی سرعت پائین خطوط اینترنت در ایران و بعضاً غیر قابل دسترس بودن برخی سرویس ‌های اینترنتی در برخی اوقات، مشکلاتی است که بر عملکرد نرم افزار تحت وب شما اثر زیادی می گذارد.

استفاده از نرم افزار تحت شبکه وان ریمایند در خارج از شبکه

آیا با وجود اینکه نرم افزار وان ریمایند یک نرم افزار تحت شبکه محلی است آیا می توانم خارج از شبکه و در بستر اینترنت به اطلاعات نرم افزار دسترسی داشته باشم و با آن کار کنم؟

بله این امکان وجود دارد. با استفاده از آی پی استاتیک که از شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت دریافت می شود به سادگی می توانید بدون محدودیت مکانی به سرور متصل شوید و با نرم افزار کار کنید.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و تفاوت نرم افزار تحت وب و تحت شبکه را درک کرده باشید. اگر سوالی در مورد نرم افزار تحب وب و یا نرم افزار تحت شبکه داشتید می توانید در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید یا در صورت نیاز با ما تماس بگیرید تا توضیحات بیشتر در مورد این قابلیت خدمت شما ارائه دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید