مدیریت پروژه چابک چیست؟

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

مدیریت پروژه چابک پروژه را به بخش های کوچک تقسیم می کند که این بخش ها در جلسات کاری، از مرحله طراحی تا تست و تضمین کیفیت، اجرا و تکمیل می شوند. کار مدیریت چابک افزایش سرعت تیم در جنبه های مختلف می باشد. در این نوع مدیریت در عین داشتن سرعت بالا، هماهنگی بین اعضای تیم حفظ شده و حتی بیشتر می شود. جهت دریافت اطلاعات کامل، در مورد اینکه مدیریت پروژه چابک چیست؟ تا انتهای مقاله با وان ریمایند همراه باشید.

 مدیریت پروژه چابک چیست؟

مدیریت پروژه چابک با بررسی و بکارگیری محصول و در اختیار قرار دادن خلاصه ای از هدف، ویژگی های مطلوب، اجزای محصول ایده بازاریابی را تهیه می کند. سپس گروه کاری را انتخاب و اسکرام مستر، برنامه ریزی اسپرینت را ترتیب می دهد. به هریک از یوزر استوری ها زمانی اختصاص داده می شود، این یوزر استوری های انتخاب شده در اسپرینت هایی که متد کانبان استفاده می کنند قرار می گیرند.

پیشنهاد می کنیم مقاله مدیریت پروژه چیست را مشاهده کنید.

در این مرحله نقش ها، تعیین شده و زمانبندی اسپرینت ها تا زمان تحویل پروژه مشخص خواهد شد، تولید اغاز می شود و اسکرام مستر هر روز جلسه ای برای، ردیابی پیشرفت و موانع راه و ایجاد بازخوردهایی برای استفاده در پروژه و یک جلسه گذشته نگر تشکیل می شود. در چابک سازی مدیریت پروژه از بلاگ محصول برای پیشرفت کار استفاده می شود و محصول منتشر می شود.

چابکی و مدیریت

مدیریت چابک یک رویکرد با استفاده از تکرار، برای پروسه مدیریت پروژه و برنامه ریزی است. گسترش و بهره مندی چابکی در مدیریت پروژه، نیازمند تغییرات سازمانی می باشد تا اطمینان داشته باشیم روش های ما جواب می دهند، مدیر پروژه چابک در این مورد نقش مهمی را ایفا می کند. یک مدیر پروژه چابک در جایگاهی می باشد که میتواند به حمایت، مدیریت و رهبری تغییراتی که معتقد است سازمان ها به آن نیاز دارند، بپردازد و برای افزایش بازدهی تغییرات راه حل هایی را ارائه دهد (مدیر پروژه چابک یک عامل تغییر و آموزش می باشد) که اولویت آن، افزایش جلب رضایت مشتری است.

اصول مدیریت چابک چیست؟

  • پیش بینی، تفکر، کاوش، وفق پذیری
  • حفظ ارزش‌ها و شیوه‌های پروژه چابک
  • برطرف کردن موانع در پروژه
  • تسهیل و تشویق ارتباطات داخل تیم
  • افزایش شیوه‌ها و ابزار فرآیند توسعه
  • برگزاری جلسات برای اعضای تیم

اصول مدیریت چابک چیست؟

در اصول مدیریت پروژه چابک یک تیم باید یک واحد یکپارچه و متحد باشند که شامل: توسعه دهندگان، طراحان، تضمین کیفیت پروژه و مشتری می باشند. در این مدیریت برای دستیابی به اتحاد باید ارتباط، مقاوم شود پس تشکیل دادن جلسات روزانه جهت تعیین وابستگی ها و وظایف ضروری است. در اصول و شکل مدیریتی چابک، تصمیم گیری تنها بر عهده مدیر نیست بلکه تمام اعضای تیم دخالت دارند و با این روش باعث می شوند، تصمیم گیری بدون تأخیر با سرعت بیشتر داشته باشند.

پیشنهاد می کنیم بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه را مشاهده کنید.

ارتباط مناسب افراد یک تیم با یکدیگر و با کاربران باعث برقراری ارتباط موثر، مد نظر چابک می باشد. ارتباط به صورت رودر رو، گفتمان، حامیان مالی، کاربران و توسعه دهندگان باید سرعت پیشرفت ثابتی را در مدت زمان نامحدود حفظ کند. استفاده از افراد متخصص و خلاق که خودسازمانده هستند و در پیشرفت کار، تأثیر فراوانی دارند در مدیریت چابک بسیار تأثیر گذار بوده به این دلیل که روند پروژه به وسیله بازتابی که از آن بیرون می گیرد ادامه پیدا می کند.

روش های مدیریت پروژه چابک؟

  • تطبیق با محیط، و بهبود مستمر با رویکرد چابک
  • طرح رهاسازی یک جدول زمانی، برای عرضه یک محصول در حال کار
  • بیانیه چشم انداز محصول خلاصه ای که اهداف محصول را بیان می‌کند
  • افت سریع داستان‌های کاربر (نیازها)، اهداف و وظایف مرتبط با روند فعلی
  • نقشه راه محصول نمای سطح بالا نیازهای مورد نیاز برای دستیابی به چشم انداز محصول
  • تعداد محصولات موجود با توجه به اولویت، این لیست کاملی است که برای تکمیل پروژه شما باید انجام شود
  • افزایش عملکرد محصول در حال کار که در پایان افت سریع به ذینفعان ارائه می‌شود و به طور بالقوه می‌تواند به مشتری ارائه شود

چرا مدل مدیریت چابک سودمند است؟

در اوایل چابک برای ساده سازی و بهبود روند توسعه، شناسایی سریع و اصلاح نقص ها و مشکلات ایجاد شد. این روند جهت پیدا کردن راهی برای تیم توسعه دهندگان در ایجاد یک پروژه بهتر، سریعتر و از طریق اسپرینت ها/ جلسات کوتاه و مکرر، ارائه شد و کاملا برای سازمان هایی که به دنبال تغییر شیوه ی مدیریت پروژه و روش کار خود هستند سودمند است.

عناصر اصلی متد چابک:

  1. صاحب محصول (Product Owner) : صاحب محصول، فرد دوراندیشی است که برای خروجی نهایی پروژه برنامه‌ریزی می‌کند.
  2. کانبان: در استفاده از متد کانبان، اولین گام، اطمینان حاصل کردن از تعادل میزان ورودی‌ها است. دومین گام توضیع یکسان حجم کار می باشد.
  3. ذینفعان: (مدیریت، مدیریت پروژه) شخص یا سازمانی، که فعالانه در کار پروژه شرکت دارد یا نحوۀ اجرا یا تکمیل پروژه بر سود یا زیان او تأثیر می گذارد.
  4. یوزر استوری: به هر یک از ویژگی گفته می شود که میخواهید محصولتان، آن را داشته باشد یوزر استوری باید هدف خود را به صورت مختصر و سریع بیان کند.
  5. تیم: شما به گروهی از افراد نیاز دارید که شما را در توسعه‌ و انتشار محصولتان یاری دهند. تیم می‌تواند شامل نویسندگان، طراحان، مدیران خلاق، توسعه دهندگان، متخصصان باشد.
  6. اسکرام مستر (Scrum Master): اسکرام مستر یا رهبر اسکرام، مسئول موفقیت عملیاتی پروژه است. او برگزاری جلسات را تسهیل می‌کند، وظیفه رسیدگی به اعضای تیم را دارد و مراقب اجرای پروژه در مسیر مطلوب باشد.
  7. اسپرینت(Sprint): یک اسپرینت به دوره زمانی، گفته می‌شود که در آن تعداد مشخصی از یوزر استوری‌ها باید تکمیل شوند. طول مدت اسپرینت برای پروژه‌های نرم‌افزاری معمولا دو هفته است اما برای پروژه‌های بازاریابی ممکن است کوتاه‌تر باشد.
  8. بک‌لاگ محصول (Product Backlog): بک‌لاگ محصول در واقع یک لیست کاری است. در محیط اسکرام، بک‌لاگ به مجموعه‌ای از یوزر استوری‌ها برای یک چرخه اسپرینت مشخص گفته می‌شود. بک‌لاگ محصول، موجب شفاف‌سازی عملکرد پروژه می‌شود و نشان می‌دهد که آیا پروژه در مسیر مورد نظر حرکت می‌کند یا نه.
  9. جلسه گذشته‌نگر: پس از تکمیل همه بخش‌ها و انتشار برنامه، برای ذی‌نفعان پروژه خیلی مهم است که جلسه‌ای داشته باشند و در مورد اینکه چه‌چیزهایی خوب بوده و چه چیزهایی در پروژه بعدی قابل ارتقا است، به گفتگو بپردازند. حتی مشتری یا نماینده مشتری در شرکت شما (مثلا کارشناس فروش) بهتر است در این جلسه حضور داشته باشد.
  10. اسکرام روزانه: اسکرام روزانه، جلسه کوتاه و ایستاده‌ای است که با حضور همه ذی‌نفعان برگزار می‌شود. طول آن حدود ۷ الی ۱۵ دقیقه بوده و توسط اسکرام مستر، مدیریت می‌شود. هدف این جلسه، ایجاد یک گرد هم آیی کوتاه برای صحبت در مورد دست یافته‌های روز قبل، و کارها و موانع پیش رو در همان روز است. وهرگونه مانعی را که از تکمیل به موقع پروژه جلوگیری می‌کند، تشخیص می‌دهد.

مزایا چابک

  • تمام تلاش‌ها انجام می‌شود تا افراد با انگیزه شناسایی‌شده و کار به آن‌ها محول شود.
  • اعضای تیم به پیروی از قواعد ترغیب می شوند نه اینکه اجبار و التزامی وجود داشته باشد.
  • مزیت های مهم پروژه چابک توانایی در حل مسائلی می باشد که در طول پروژه بع وجود می آیند.
  • مدیریت چابک انگیزه اصلی تیم است و افراد و تعاملات بین آنها در پروژه چابک اهمیت فراوانی دارد.
  • یکی از مزیت های این پروژه به عنوان هماهنگی و مسئول پروژه استفاده از مدیر پروژه در بسیاری از سازمان ها است.
  • مدیریت چابک کمک می کند که مشتریان نظرات خود را به صراحت و سریع بیان کنند، و نظرات آنها هنگام اجرای نرم افزار مورد توجه قرار می گیرد.
  • بهترین معیار سنجش موفقیت یک پروژه میزان قابل استفاده بودن و تداوم محصول نهایی و همچنین بهبود نرم افزاری و طراحی به پیشرفت پروژه کمک خواهد کرد.

نتیجه کلی

مدیریت چابک با یکپارچگی و مراحل خاص خود از ۱۰ عنصر تشکیل شده است. در این خصوص با ارائه وظایف خود کمک های فراوانی در پیشبرد قوانین کار به صورت، مرحله به مرحله در سازمان هایی که نیاز به حمایت دارند خواهد کرد. اگر شما نیز، از استفاده کنندگان مدیریت پروژه چابک می باشید نظرات خود را در مورد آن برای ما کامنت کنید. و در آخر برای مدیریت پروژه های خود می توانید از نرم افزار مدیریت پروژه وان ریمایند که قابلیت نصب روی کامپیوتر را دارد استفاده کنید.